Regelmatig onderhoud aan jouw duikuitrusting is van essentieel belang om veilig en comfortabel te kunnen duiken. Wanderlust Dive Center adviseert om jaarlijks of na 100 duiken jouw materialen te laten onderhouden. Wij hebben de juiste opleiding, ervaring, onderdelen en gereedschap om jouw materialen te servicen en onderhouden.

Ademautomatenset
Wanderlust Dive Center is door Mares gecertificeerd voor het servicen van Mares producten. Jouw ademautomaat moet jaarlijks of na ongeveer 100 duik uren worden geïnspecteerd. Iedere twee jaar of 200 duikuren moet er onderhoud uitgevoerd worden.

Wij halen alles uit elkaar om de onderdelen ultrasoon te reinigen. Wij vervangen alle onderdelen die zijn voorgeschreven door de fabrikant. Eventueel meerwerk, zullen wij tijdig met jou overleggen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een servicebeurt duurt één tot twee weken. Je ontvangt van ons een ademautomaat in bruikleen, gedurende de servicebeurt.

Trimvest
De inflator en ventielen worden schoongemaakt en vervangen de verplichte onderdelen. Ook controleren wij of jouw trimvest niet lekt en de sluitingen niet zijn versleten. De binnenzijde spoelen wij schoon, zodat jouw trimvest er weer een duikseizoen tegen aan kan.

Duikcomputer
Terwijl je wacht, vervangen wij de batterij en O-ring van jouw duikcomputer.

Pakken
Reparaties aan pakken, zoals seals vervangen, stukken innemen en naden plakken, laten wij doen door een specialist. Behandel kleine beschadigingen zelf met Aquasure. Als je een droogpak hebt, denk er dan aan om de ventielen te laten servicen en wees zuinig op de rits. Behandel deze met de juiste wax. Het schoonmaken van pakken kun je gemakkelijk zelf doen met Wetsuit Shampoo en Myrazyme Conditioner. In verband met de vele mogelijkheden zijn de prijzen alleen op aanvraag beschikbaar.

Duikfles
Duikflessen staan onder hoge druk en daarom zijn er wettelijke eisen gesteld aan het gebruik van duikflessen. In Nederland moeten duikflessen iedere vijf jaar hydrostatisch getest worden. Dit wordt gedaan door onze samenwerkingspartner.

Wanneer de fles deze test goed doorstaat, wordt er in de hals van de fles een nieuw keurmerk ingeslagen. Bij afwijkingen tijdens de keuring, zullen wij jou informeren en adviseren hoe dit op te lossen.

Tussen de keuringen door wordt aangeraden de fles jaarlijks visueel te laten inspecteren. Wij maken de kraan schoon en vervangen alle O-ringen en eventuele andere onderdelen die aan vervanging toe zijn.

Wanderlust Dive Center kan jouw duikfles laten keuren, waarbij je gratis een vervangende fles mee krijgt, zodat je geen duik hoeft te missen.